Ga naar de inhoud
Home » FAQ

FAQ

Op deze pagina staan de antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag en antwoord er niet bij, neem dan contact met ons op.

Inschrijving

Wanneer opent de inschrijving?

De inschrijving is al geopend en te vinden via deze link.

Is de inschrijving voor kinderen gratis?

De (online) inschrijving voor alle kinderlopen en de G-loop is gratis. Om een snelle doorloop op de avond zelf te hebben vragen we wel met klem om vooraf in te schrijven.

Is er ook een na-inschrijving?

Op de avond van de loop kun je nog tot 20 minuten voor de start van de loop inschrijven. Dit kan in de kantine van de Nicolaas Boys. We zijn daar vanaf 18:00 aanwezig. De na-inschrijving is contant of via een QR-code die wij beschikbaar hebben.

Tot wanneer kan ik inschrijven via de voorinschrijving?

Je kunt je voorinschrijven tot en met maandagavond 24 juni. Inschrijven kan op deze site.

Wedstrijddag

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Als het mogelijk is kom vooral met de fiets of lopend maar kom je met de auto dan kun je parkeren bij:
– Het Gemeentehuis – Teylersplein 1, Nieuwveen 
– De Hogendijk – Naast de voetbal, achter de kerk. 
Er is ook ruimte om te parkeren op de asfaltstroken van het Teylerspark, verlengde van Teylersplein, waar een wijk in aanbouw is.

Waar en wanneer kan ik mijn startnummer ophalen?

In de kantine van de Nicolaas Boys zijn vanaf 18:00 de startnummers op te halen. Wij zorgen ook voor veiligheidsspelden om je nummer te bevestigen.

Zijn er drankposten onderweg?

Standaard zal er na elke 5 km een waterpost zijn. Afhankelijk van de warmte wordt dit uitgebreid met extra drankposten. Bij de finish is er natuurlijk ook drinken. Bij de finish zal er ook fruit zijn voor wat snelle suikers na het lopen.

Is er horeca aanwezig op het start-/finishterrein?

In de kantine van voetbalvereniging Nicolaas Boys zal de bar open zijn. Daar zijn versnaperingen en drinken te krijgen. Hier kun je pinnen en contant betalen.

Zijn er prijzen te winnen?

Op alle afstanden zijn prijzen te verdelen. Voor de lange afstanden (5, 10, 15km) zijn er cadeaubonnen voor Running and Walking center te winnen voor de nummers 1, 2 en 3 bij de heren en vrouwen.

Krijg je een medaille?

Alle deelnemers aan de jeugd- en G-lopen krijgen een medaille als aandenken aan de wedstrijd. Voor de langere lopen komt er een aandenken in een andere vorm.

Is er kleedgelegenheid aanwezig?

Ja, de kleedkamers van de naastgelegen voetbalvereniging zijn beschikbaar voor het omkleden. Daar kun je ook (onbewaakt) je tas achter laten.

Is er een bewaakte tassenafgifte?

Er is geen bewaakte tassenafgifte maar je kunt een tas in de kleedkamer achterlaten. Laat hier geen waardevolle spullen in zitten.

Parcours

Waarom zijn de parcours iets langer?

We hebben voor deze routes gekozen omdat de ronde in en rond Nieuwveen zo mooi te maken is. Elke kortere route maakt dat er stukken over te smalle paden moeten. Om dan aan de juiste lengte te komen zou je een stuk route heen en weer moeten lopen met een keerpunt aan het einde van dat stuk. Dit wilden we pertinent niet dus vandaar dat de langere routes allemaal iets langer zijn.

Staan de parcours onderweg aangegeven?

De parcours staan aangegeven door middel van bordjes bij elke KM. Bij alle kruisingen zal duidelijk zijn welke kant je op moet. Op veel plaatsen zullen vrijwilligers staan. Op de splitsing aan het einde van Dorpsstraat zal iemand staan om aan te geven waar de 10 en 15 km de 2e en 3e ronde heen moet.

Waarom zijn er limieten bij de 10 en 15 KM?

Omdat de Ronde van Nieuwveen op een avond wordt gelopen willen we het niet tot te laat laten duren. We zijn ook afhankelijk van vrijwilligers en ingehuurde partijen om het evenement te kunnen verzorgen.

Wat als ik de limiet niet haal?

Als je je inschrijft voor deze langere afstanden dan gaan we ervan uit dat je zelf weet of je het wel of niet binnen de gestelde tijd kan halen. Als je tijdens de loop toch langer loopt dan de limiet dan kan het zijn dat de vrijwilligers langs het parcours al op gaan ruimen en terug naar de start-/finishlocatie gaan. Ook de finish zal dan mogelijk al afgekoppeld worden van de meetapparatuur waardoor je tijd niet meer gemeten wordt.

Zijn de wegen van het parcours volledig afgesloten?

Nee, de wegen van de parcours zijn niet afgesloten. Alleen tijdens de start van de verschillende lopen zal er een stuk van de W.P. Speelmanweg voor enkele ogenblikken gestremd zijn. Dat gebeurt dmv. verkeersregelaars. Op de rest van het parcours staan verkeersregelaars en parcoursvrijwilligers. Die zorgen voor een veilige doorgang voor de lopers en aanwijzingen waar je moet lopen.

Overig

Kan ik nog sponsor worden?

U kunt zeker nog sponsor worden. Vul uw contactgegevens in op de pagina contact en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden!

Wie is ‘De Ronde van Nieuwveen’?

Voor De Ronde van Nieuwveen is er een enthousiaste groep vrijwilligers bij elkaar gezocht door Menno de Jong en is er op 14 september 2023 een eerste bijeenkomst geweest. De groep vrijwilligers bestaat uit; Menno de Jong, Ramona Jansen, Edward Meeuwisse, Natasja Borst, Ashley Maliekhadien, Danny van den Boogert en Ronald Kuijpers. Inmiddels is de ‘Stichting de Ronde van Nieuwveen’ ook een feit waarvan Menno, Edward en Ronald het bestuur vormen.
KvK 93011776